Met de weersinvloeden in Nederland, is het belangrijk om de juiste isolatiefolie te gebruiken, zodat er geen vocht in het gebouw of constructie binnendringt. Bij renovatieprojecten of verduurzaming van bestaande woningen is een dampdoorlatende isolatiefolie geschikt.
Waar gebruik je dampdoorlatende folie voor?
Dampdoorlatende folie gebruik je voor de buitenste schil van een gebouw. Dus de buitenzijde van een dak en de buitenzijde van de gevel. Dampdoorlatende folie, ook wel dampopen folie genoemd, wordt toegepast omdat het vocht uit de binnenzijde van de constructie naar buiten toe kan trekken. Tegelijkertijd beschermt de folie tegen weersinvloeden van buitenaf, door de waterkerende werking. Hiermee bescherm je de constructie tegen sneeuw en regen.
Naast de weersbestendige werking heeft de folie nog een aantal andere voordelen, wij zetten alle voordelen van dampdoorlatende folie even voor je op een rijtje:
- Hoger rendement van het isolatiemateriaal
- Verlaagt de mogelijkheid van vochtproblemen
- Optimaal warmtebehoud in de woning
- Geen verlies van woonruimte
Onze dampdoorlatende isolatiefolies
Soorten dampdoorlatende folies
Jij zoekt voor jouw project de geschikte folie, maar voor welke soort moet je dan kiezen? Voor alle folies geldt dat er gebruik is gemaakt van een micro perforatietechniek, waardoor alle folies dampdoorlatend zijn. Bij goede montage is er geen condensatie mogelijk. Verder zijn alle folies eenvoudig te monteren, wat jou weer tijd bespaart. Hieronder leggen we per folie kort uit wat de verschillen zijn en wat de voordelen zijn per product.
ATI Pro Basic damp-open
ATI Pro Basic is een goede budgetoptie. Bij deze folie zit er geen vlaswol in de opbouw, waardoor deze scherper geprijsd is. Deze folie is met name geschikt voor het isoleren van monumentale panden, omdat deze folies het dunst zijn, waardoor het monumentale aanzicht wordt behouden. Belangrijk om te weten: voor deze folie kun je geen ISDE subsidie ontvangen.
ATI Pro damp-open
De ATI Pro is een alternatief voor de basic variant. Deze folie heeft vlaswol, waardoor de maximale Rc waarde nét wat hoger kan zijn. Ook deze folie is door de minimale dikte geschikt voor de isolatie van monumentale panden. Ook bij deze folie is het niet mogelijk om ISDE subsidie aan te vragen.
ATI Pro Excellence damp-open
ATI Pro Excellence is een nieuwe productlijn in ons assortiment. Dit is tot nu toe ons dikste damp-open isolatiefolie. Deze folie is geschikt voor de projecten waar je het maximale uit wil halen. Binnenkort maken we meer bekend over de toepassing en specificaties van deze folie.
ATI Pro Bardage damp-open
De ATI Pro Bardage is momenteel onze meest veelzijdige isolatiefolie. Deze folie is 80mm dik en is toepasbaar voor de buitenzijde van gevels, buitenzijde van daken en geschikt als vloerisolatie. Het is een rotbestendig product en trekt geen ongedierte aan. De isolatiewaarde van het product is erg hoog, hiermee kom je in aanmerking voor de ISDE subsidie.
Door het dak van deze karakteristieke villa te isoleren, is de isolatiewaarde van bijna niets naar een Rc-waarde van 3,5+ gegaan. Hierdoor zitten de bewoners er aangenaam bij en was het voor hen mogelijk om een subsidieaanvraag te doen.
Teus Klaassen, accountmanager Pijlers
Toepassingsmogelijkheden van een dampdoorlatende folie
Zoals eerder genoemd worden de dampdoorlatende folies toegepast aan de buitenzijden van daken en gevels. De ATI isolatiefolie wordt altijd gemonteerd op de koude kant.
Bij de isolatie van daken zou je de isolatiefolie direct op het dakbeschot moeten plaatsen. Bij gevelisolatie plaats je de folie op het isolatiemateriaal. Hierbij zorg je er altijd voor dat je een luchtspouw van 20mm over laat tussen de folie en de buitenmuur. Voor elk product hebben we een uitgebreide werkwijzer, zodat je precies weet hoe je het installeert. Deze kun je op elke product pagina terugvinden, of onder downloads.